3,5 vuoden työn tulos

Projektin alku

Se on ilmeisesti niin, että kun ikää tulee niin nostalgia herää. Ainekin minulle kävi niin. Ahmin kaikkea mahdollista Palvaan liittyvää materiaalia. En saanut siitä kyllikseni. Sitten eräänä päivänä heräsi ajatus tehdä pienoismalli Palvasta. Ikäänkuin käydä uudestaan Palvalla pienoismallin avulla.

Haaste oli mielenkiintoinen. Minulla oli tasan tarkkaan yksi kuva Palvasta eikä muuta. Siitä lähdin liikkeelle.

Aluksi piti löytää Palvan kuvat jostakin. Se olikin melkoinen haaste. Rauma-Repola oli myyty / vaihtanut omistajaa muutamaan otteeseen eikä sieltä apuja juuri löytynyt.
Ihan tarkkaan en muista, mistä sain vinkin etsiä kuvia UPM-arkistosta.
No se oli se avain. Ja sattui upeasti, että selvisi kyseisen arkiston olevan Valkeakoskealla! Eli ihan tässä Viialan kupeessa.

Kävin pariin kertaan arkistossa kuvaamassa vanhat, jo osin haalistuneet kuvat, kameralla. Sitten siirsin kuvat Coreliin ja piirsin ne käytännössä uudestaan käyttämällä vanhoja kuvia pohjana. Näin sain kuvat luettavaan muotoon ja kokoon.

Projektissa minua auttoi paljon se, että sain autenttissia valokuvia Palvasta. Suuret kiitokset niistä kapteeni Matti Tammeliinille.
Kiitos Matti. Ilman kuvia pienoismalli olisi jäänyt tekemättä.

Kuvista laivaksi

Olin nuoruudessa tehnyt muovimalleja mutta en koskaan puisia. Palvaa varten jouduin kahlaamaan mallaussivustoja ahkerasti jo pelkästään selvittääkseni, millaisia materiaaleja / liimoja yms. pitää käyttää. Tämä selvitystyö kesti itseasiassa aika kauan.

Pienoismallista tuli 115cm pitkä staattinen malli.

Pitänee päivittää hieman noita seuraavia kuvia.
Alla siis slideshow Palvasta, ole hyvä :)

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...