Blogini ajankohtaisista asioista

1.3.2017 oli tyrmäävä päivä. Silloin astui voimaan laki samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Ehkä tunnetkin minua jo, niin ymmärrät, että tuo päivä oli varsin murheellinen minulle.

Minä perustan oman avioliittonäkemyksen Raamatun opetukselle. Raamatussa on monia viittauksia miehen ja naisen väliseen liittoon. Itse asiassa Raamatun ensimmäisillä sivuilla avioliitto asetetaan miehen ja naisen väliseksi (1 Moos 2:24).

Mitä tulee sitten samaa sukupuolta oleviin suhteisiin, niin Raamattu on niissäkin hyvin selkeä. Vai mitä mieltä olet näistä jakeista: 3Moos 18:22 / 3Moos 20:13 / Room 1:22-28 ?

Useasti samaa sukupuolta olevien avioliittoa perustellaan rakkaudella. Heitänpä sinulle tässä kysymyksen liittyen tuohon 3Moos 18:6-24 kohtaan. Siinä on itseasiassa kokonainen luottelo kielletyistä sukupuolisuhteista (samaa sukupuolta olevien suhde on vain yksi muiden joukossa, jae 22). Pitäisikö nuo muutkin sukupuolisuhteet hyväksyä jos niihin liittyy rakkaus ? Ja taas, millainen rakkaus on soveliasta ja millainen ei ?

Kirkolla on mahdollisuus tehdä oma valinta asiassa. Kirkon ei tarvitsisi hyväksyä vihkimistä. Kyse taitaakin olla siitä, millainen auktoriteetti Raamattu kirkolle on. Täytyy sanoa, että pahalta näyttää. Ei tarvitse lukea kuin arkkipiispan viimeisiä lausahduksia asiasta. 

On täysin käsittämätöntä, että arkkipiispa, joka lausuu kirkolliskokouksen vastaisia lausuntoja, voi jatkaa toimessaan. Mitä luulet, jos yritysmaailmassa toimitusjohtaja puhuu vasten hallituksen ohjeistusta, saisiko hän vielä jatkaa pestissään ? Ei varmasti. Kurinpalautus tulisi varmasti kohtuu nopeasti.

Aamulehdestä luin Kari Mäkisen mielipiteen siitä, että voiko kirkko vihkiä homoliitot. Hänen mielestään voi.

Tuo kanta on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kun kirkon virallinen kanta on kumminkin se, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Näin on kirkolliskokous asian päättänyt. Ja nyt sitten kirkon "ykköstähti" asettuu selkeästi kirkon virallista kantaa vastaan. Tästä tulee mieleen, että onko arkkipiispalla enää riittävää kannatusta kirkon sisällä ?

Ihan omana ajatuksena haluan tähän kommentoida että miksi ihmeessä homoparit haluavat vihkimisen juuri kirkossa? Siksikö kun aivoliitot on tapana vihkiä kirkossa? Tavan vuoksiko vaan?

Ilmeisesti ei ole ihan ymmärretty sitä mitä vihkitapahtumassa todellisuudessa pyydetään. Siinähän pyydetään Jumalan siunausta liitolle. Mutta kuinka Jumala voi siunata sellaista liittoa joka ei ole Hänen tahtonsa mukaista eikä raamatullista? Ei mitenkään. Joten homoparin suhteen sillähän ei pitäisi olla mitään merkitystä missä tuo vihkiminen sitten tapahtuisi.

Tästä tulee kova vääntö kirkon sisällä. Toivon, että kirkko pitää nykyisen linjansa eikä lähde kalastelemaan "isoa yleisöä".

Vaimo aina ihmettelee, että kun minun tyyny on aina ihan keltainen. Sitä se todella on. En tiedä onko kyseessä hylkeenrasva vai suonissani virtaava merivesi. Jommin kummin.

Tulin juuri mökiltä ja kävin siellä pikku veneellä merellä pienessä saaressa. Matkalla sinne näin aalloilla kelluvan joutsenen raadon. Mitään ulkoisia merkkejä siinä ei ollut. Henki oli vain lähtenyt. Tuo pieni saari oli täynnä merimetsoja ja lokkeja. Siellä oli niitä ihan kuhisemalla. Jopa niin paljon, että jätin rantautumisen väliin. Kiersin vain saaren ja lähdin paluumatkalle.

Tuollaisella tasaisella 6-solmun nopeudella saarelle ajoi noin 45min. Aallokkoa tuskin oli ollenkaan joten matkanteko sujui mukavasti.

En tiedä mikä siinä meressä oikein iskee. Siitä vaan ei eroon pääse. Kovasti olen vaimolle ehdottanut muuttoa meren rantaan mutta "ideani" ei oikein saavuta hedelmällistä maaperää.

Ai niin, olen tänään liittynyt Majakkaseuran jäseneksi :)

Kuvassa on Merenkurkussa olevan Valassaaren majakka. Sen on suunnitellut muuten samat kaverit jotka suunnittelivat myös Eiffel-tornin.

 

Minun sisälläni vaikuttaa juuri nyt suuri kiitollisuus Jumalaa kohtaan. Kaikki asiani ovat kunnossa ja hyvin. Ei ole mitään "kiveä kengässä" tms. On aivan upeaa mennä töihin ja tulla kotiin. On ihanaa tehdä yhdessä asioita vaimon kanssa. Nauttia olemisesta lasten kanssa. Olen syvästi kiitollinen työpaikasta jossa on mukava työskennellä. Nautin siitä, että pienet asiat voivat merkitä niin paljon. Jumala on antanut kaiken tämän minulle. Otan kaiken Hänen kädestään. Hänen ajatuksensa minua kohtaa ovat hyvät ja rakkaudelliset. On ihana olla ihminen rakkaiden ympäröimänä. Tätä on täysi Elämä' isolla E:eellä :)

Huomenta vaan,
 
Kirjoittelen täältä Tamperen kupeesta näin palkansaajan roolissa.
Kovasti ihmettelen teidän tapaa viedä Suomea eteenpäin. Korostan edeltävässä lauseessa olevaa sanaa: Suomea.
En voi millään ymmärtää sitä, että lakkoilu ja vetäytyminen yhteisistä neuvotteluista saisi Suomen nosteeseen.
Teidän kohdalla näen niin, että kun ajatte jäsenienne etua niin ette aja Suomen etua. Ja luulen, että pitkällä
jänteellä tuo Suomen etu on myös teidän jäsenistönne etu, sillä jos on töitä niin sillon on myös tulevaisuutta.
Myös teidän jäsenillä.
 
Mitä mieltä olitte STTK:n puheenjohtajan lausunnosta kun hän sanoi, että:
”Meistä on tullut säilyttäjiä, emme osaa ottaa huomioon nopeasti muuttuvan työelämän ja esimerkiksi nuorten tarpeita. Kuvittelemme, että entisillä opeilla pärjää tulevaisuuden maailmassa.”
Löydättekö itsenne tuosta lauseesta?
 
Ettekö huomaa, että kansa on kovasti jakautumassa? Voisiko teidän toimilla olla siihen merkitystä ?
En usko, että tällainen jakaantuminen on myöskään Suomen etu. Me tarvitsemme yhteen hiileen puhaltamista.
Jos kaikki ajattelee niin kuin te eli ajaa vain omien jäsenien asioita (tässä tapauksessa en sano etuja) niin mikään asia ei etene.
Ja onko sekään silloin Suomen etu ?
 
Teidän pitäisi, niin kuin koko AY-kentän, päivittää toimintatapanne 2000-luvulle. Te olette selkeästi jäänne jostakin historista.
Onko teidän tietämys kentältä päivitetty tähän aikaan ? Tiedättekö oikeasti mitä yrityksissä puuhataan nykyään ?
Luin jostakin, että kun Ruotsissa on ollut lakkoja 5 kpl niin samaan aikaan Suomessa niitä on ollut 143 kpl.
Ja Ruotsi on muuten hieman suurempi maa kuin me.
Pitäisikö tästä jotain ajatusta löytää ?
 
Näin tähän loppuun haluan vielä sanoa, että itse olen valmis tiputtamaan palkkaani / poistamaan saatuja etuja, jos niillä avuin Suomi saadaan nousuun. Tiedän senkin että minunlaisia on myös aika monta palkansaajien joukossa. Me haluamme että Suomi pääsee taas kasvutielle.
Älkää te olko jarruna siinä ! Teidänkin pitäisi ajatella hieman laajemmin eikä vain tuijottaa omaa pesää.
 
Palkansaaja-terveisin,
 
Ari Asukas
 
PS.        Laitan tämän saman kirjeen menemään muillekin AY-liikkeille. Sekä myös EK:lle.

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...