Blogini yhteiskunnallisista asioista hengellisesti tulkittuna

Naispappeus

Pari päivää sitten on julkistettu kirkon tutkimuskeskuksen ja radio Dein yhteinen tutkimus kirkon työntekijöiden sitoutumisesta kirkon oppeihin. Tässä pari otetta tutkimuksesta: "Kuusitoista prosenttia naispapeista ei usko Jeesuksen neitseestäsyntymään lainkaan tai sanoo pitävänsä väitettä epätodennäköisenä." / "Naispapeista vain 35 prosenttia uskoo helvetin olevan todellinen tai pitää sitä todennäköisenä."

Samansuuntaisia asioita tuli ilmi 04/2011 tehdyssä tutkimuksessa, jossa tutkimuksen tekijä toteaa: "että liberaali orientaatio on 2000-luvun aikana kasvanut eniten naispappien keskuudessa." Ja lisäksi vielä: "Esimerkiksi suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen on havaittavissa merkittävä ero miesten ja naisten välillä. Miehistä noin 50 prosenttia on perinteisellä kannalla eli pitää homoseksuaalisuuden harjoittamista syntinä. Naispapeilla vastaava lukema on vain 14 prosenttia." Tutkija jatkaa: "Naispapit puolestaan ovat huomattavasti aktiivisempia yhteiskunnallisessa toiminnassa ja vaikuttamisessa. Heille tärkeää on laaja-alaisuus ja monipuolinen yhteistyö erilaisten yhteiskunnallisten tahojen kanssa." Raamatun luvusta tutkija toteaa: "Raamatunlukeminen suomalaisten pappien keskuudessa on ylipäätään vähentynyt selvästi. Erityisesti naispappien Raamatun lukeminen on vähäistä."

Olen paljon miettinyt erästä kohtaa Raamatussa liittyen tähän naispappeuteen. Se löytyy kohdasta 1. Tim 3:2 "Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne,..". Uskon siihen, että Raamatussa ei ole yhtään kohtaa erheessä sinne laitettu. Miksi siis Jumala on tämän Timoteuksen kohdan halunnut laittaa Raamattuun? Olisiko syynä se, mitä nyt tutkimuksetkin kertovat, että naisen kautta kirkon ovet ovat avautuneet "vieraille opeille"?

Nainen on monella tapaa erillainen kuin mies. Heidän toimintaa ohjaa enemmän tunnetaso kuin miehen toimintaa. Voisiko tämä, niin upea ominaisuus, olla se, että silloin kun olisi pitänyt olla Raamatulle kuuliainen niin tunnetaso veikin voiton ja joustettiin? Ja taas toisaalta, kuinka voit olla Raamatulle uskollinen jos et sitä tunne (vrt erityisesti naispappien Raamatun luvun vähäisyys)?

Tiedän, että astun tässä heikoille jäille. Ja et ehkä ole tässä kanssani samaa mieltä. Ei tarvitsekaan. Mutta mieti, miksi tuo Timoteuksen kohta on Raamatussa. Ei se siellä turhaankaan ole.

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Kinnunen Marjut | Vastaa 16.06.2013 12.19

Hei Ari en hyväksy tätäkää minä on ihan omassa uskosani se sopii tässä vaheesa kaikasta parhaiten.

Ari 16.06.2013 21.39

Moro Mallu. Mukava kun otit kantaa ja toit oman näkemyksen peliin. Kirkon toiminta valitettavasti ei ole aina ihan Raamatun mukaista. Ja jäljet näkyy....

raimo enckenberg | Vastaa 08.06.2013 05.43

Terve, Ari! Olikohan juuri m/t Palva joka 60-luvun lopun talvena menetti 2 miestä tultuaan Kemin? Purkua valmistelemaan mennyt mies menehtyi, samoin pelastaja.

Ari 09.06.2013 22.13

Moro Raimo. Nyt kyllä heitit sellaisen pähkinän että heti ei aukea. Itse asiassa en ole kuullut tuosta tapahtumasta ollenkaan.

juke | Vastaa 20.03.2013 21.34

Pohdin myös. Mietin että olisiko teologiseen tiedekuntaan hakijoita riittävästi miehissä. Kuinka monen srk.n toiminta ja toimitukset estyisi ilman pappeja?

juke 20.03.2013 21.35

siis oikea sähköpostini....

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...
Tykkäät tästä sivusta