Blogini yhteiskunnallisista asioista hengellisesti tulkittuna

Niinistö ahneutta vastaan

Saimme kuulla presidentin uudenvuoden puheessa todellista kantaa ottavaa tekstiä. Presidentti Niinistö paheksui sitä ahneutta, jota yhteiskunnassa on nyt lähes kaikkialla. Hyvä, että presidentti otti asiaan selvän kannan.

Ja mikä vielä parempaa; puhetta seurasi teot. Presidentti Niinistö alensi omaa palkkaustaan. Upea esimerkki hyväpalkkaisille. Nähtäväksi jää kuinka moni isopalkkainen yritysjohtaja näyttää samaa esimerkkiä. On nimittäin hieman kornia, jos yrityksestä laitetaan porukkaa pihalle vedoten kannattavuuteen eikä talon johto osallistu talkoisiin milläänlailla. Siinä se kaksinaismoralismi sitten upeasti kukoistaa.

Tuo kaksinaismoralismi on muuallakin hyvin hengissä. Mm USA:ssa katsotaan paheksuvasti sitä jos äiti imettää lastaan julkisesti ja samaan hengen vetoon lähestulkoon jokainen kävelee "rautaa takataskussa" (=ase) ja voi ampua kenet tahansa. Ymmärtänet tämän kärjistykseni.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...
Tykkäät tästä sivusta