Blogini yhteiskunnallisista asioista hengellisesti tulkittuna

Kertakäyttöyhteiskunta

Ellet vielä ole katsonut Youtubesta dokkaria "hehkulamppuhuijaus" niin tee se nyt. Löydät sen osoitteesta: http://www.youtube.com/watch?v=JLsxtTYy8WA

Dokkari sai minut ajattelemaan tätä yhteiskuntaa, jossa asumme. Voisi ehkä sanoa, länsimaista yhteiskuntaa. Meillä täällä kaikki pyörii kulutuksen ympärillä. Tuotteet on kertakäyttötuotteita. Ne tehdään halvalla ja nopeasti.
Yritysten toiminta vaatii kulutusta. Pitää saada kasvua edelliseen vuoteen verrattuna koska sen varaan on suunnitelmat tehty.
Dokkarista jäi mieleen lausahdus: maailma on riittävän suuri tyydyttämään kaikkien tarpeet, mutta liian pieni tyydyttämään muutaman ahneutta.

Tavarat on niin huonolaatuisia, että ne hajoaa huomattamasti nopeammin kuin ennen. No, ei mikään ihme, koska ne pitää tehdänkin edullisemmin kuin ennen. Siirretään tuotantoa halpamaihin, käytetään hieman edullisempia komponentteja, kilpailutetaan alihankkijat sen sadannen kerran, jne. Keinoja löytyy. Halvemmalla vaan pitää tehdä ja myyntiä pitää pitää olla jotta koneisto pyörii.

Samanaikaisesti kertakäyttötuotteita on maailman jäteasemat pullollaan. Mutta hei. Siinähän olisi hyvä business: oma jäteasema. Tavaraa tulisi ja sitten siitä saisi jopa pienen korvauksen. Sitten vaan bensaa kasan päälle ja tulitikku perään. Ja taas voitaisiin ottaa lisää jätettä vastaan.

Minun ihannemaailmassa on toisin. Siellä tuotteet kestävät. Ne suunnitellaan hyvin ja niissä käytetään hyviä komponentteja. Alihankkijoille maksetaan riittävästi jotta he voivat kehittää omaa toimintaa niin, että se palvelee taas meitäkin paremmin. Kaikki työvoima on Suomesta, jolloin kaikki verovarat jäävät Suomeen ja yhteiskuntakin hyötyy. Yrityksillä on yhteiskuntavastuuta ja he kantavat tyylikkäästi kortensa kekoon. Tuotteemme maksavat enemmän mutta sen kuluttaja mielellään maksaa sillä saahan hän paremman ja pitkäikäisemmän tuotteen. Ja samalla hän tukee suomalaista työtä ja toimeentuloa yhteiseksi hyväksi. Painoarvo tässä on sanoilla: YHTEISEKSI HYVÄKSI.


 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...
Tykkäät tästä sivusta