Blogini yhteiskunnallisista asioista hengellisesti tulkittuna

Kirkko jakautumassa

Aamulehdessä 13.12.14 oli tutkielma joka kertoi että kyselyyn osallistuneista papeista 60% pelkää kirkon jakaantuvan. Miespapeista 65% ja naispappeista 49% pelkää tätä asiaa.

Olen plogeissani ennenkin ottanut kantaa naispappeuteen (luo plogini naispappeudesta). Tämä tulos vahvistaa mielestäni edelleen sitä että Raamatussa mainittu miespappeus olisi ollut se oikea tie. Nuo 49% kertoo siis siitä että yli puolet ei pelkää kirkon hajaantumista. Miksikö? Siksikö, että saman sukupuolen vihkiminen ei ole ongelma heille? Vai "eiköhän tästä löydetä joku keskitie että kaikki voivat olla tyytyväisiä?" (Lisäys: 14.12.14 Aamulehdessä oli maininta siitä että naispappeista  2/3 osaa olisi valmis vihkiminen samaa sukupuolta olevia pareja => tässä voisi olla yksi syy siihen miksi Raamattu ei tue naispappeutta).

Tällä nyt en halua sanoa sitä että naispappien takia ollaan tässä suossa kun ollaan. Ei. Ajattelen kumminkin niin että vauhti on ollut nopeampaa naispappeuden johdosta.

 

Mitään keskitietä ei ole. Jos pappi pitäytyy Raamattuun Jumalan Sanana niin hän ei mitenkään voi vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Se kysymys on kirkon keskiössä, siksi se on kirkkoa jakava kysymys. Kaikesta ei voi luopua ilman uskon haaksirikkoa.

Uskova ei voi seistä "kahdella tuolilla". Hänen pitää tehdä valinta siitä uskooko Raamattuun Jumalan ilmoituksena vai onko tuo kirja normikirja kirjojen joukossa. Luit oikein. Raamattu on se joka jakaa kristikansan. Ja juuri nyt me elämme tätä aikaa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...
Tykkäät tästä sivusta