Blogini yhteiskunnallisista asioista hengellisesti tulkittuna

Hengellinen väkivalta

Tapasin tuossa männä viikolla erään ystäväni. Hän on seurakunnassaan hyvin aktiivinen toimija. Tekee monenmoista vapaaehtoistyötä. Kesällä hän oli löytänyt uuden kaverin jonka kanssa asusteli. Yhdessä he sitten kävivät myös seurakunnassa..... Aina siihen asti kun seurakunnasta sanottiin, että tuo ystäväni ei voi palvelle niissä toimissa missä on ollut johtuen tuosta suhteesta. Se oli ystävälleni melkoinen shokki. Ja minulle myös.

Ymmärrän sen hyvin, että Raamattu kieltää esiaviolliset suhteet. Ne eivät ole Raamatun ohjeiden mukaisia. Mutta sitä en ymmärrä, että tuolle ystävälleni näytettiin ikäänkuin ovea tämän takia (sillä siltähän tuo tuntuu). Voisin väittää tässä kaiken kansan edessä, että sielläkään seurakunnassa ei ole yhtään ihmistä, jonka elämä olisi 100% Raamatunmukaista. En minä olisi uskaltanut heittää ensimmäistä kiveä. Mutta kun kaikki synnit eivät ole näkyviä. Helppohan ne on tuomita, jotka näkyvät ulospäin. Ja sen tuomitsemisen me uskovat kyllä osaamme.

Ehkä tässä eniten jurppii se, että joku tulee sanomaan sinulle, että et ole tarpeeksi hyvä uskossasi. Et ole sillä tasolla, että voisit edustaa meitä näkyvästi. Tuon viestin tuoja kumminkin on. Eli on hyviä ja huonoja uskovia. Aika surullista.

Minusta tämä menee jo hengellisen väkivallan puolelle. Itsekin olen kohdannut samanlaista kohtelua. Ja voin vakuuttaa, että eipä kovin mukavalta tuntunut.

Tämä ei ole helppo kysymys. Ei millään tavalla. Mutta jotenkin hakisin tässä armatavaisempaa tapaa toimia niin että tuon "suuren synnintekijän" omassa päässä syntyisi päätös muuttaa elämää niin kuin Raamattu opettaa. Sehän se tavoite kumminkin on. Laitoin tuon sanan: suuren synnintekijän, hipsukoihin. Sillä halusin kuvata sitä, että meidän uskovien ajattelussa on sekä suuria että pieniä synnintekijöitä. Ja nämä suuret synnit (lue: = näkyvät) pitää ehdottomasti karsia :) Aika surullista.

Tämän seurauksena ystäväni nyt etsiin uutta hengellistä kotia. Ja hyvä niin. On niitä uskovia ihmisiä muuallakin. Hän on riittävän vahva kestämään tämän. Kaikki eivät ole.

Tähän loppuun haluan sanoa uskonystävilleni, että olen kirjoittanut tämän blokini hieman provosoivasti jotta ajattelisimme asiaa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...
Tykkäät tästä sivusta