Blogini yhteiskunnallisista asioista hengellisesti tulkittuna

Edward Snowden ja eettinen kulutus

Muistelen sitä aikaa kun ES julkaisi nuo kuumat NSA vakoilutiedot. Oli oikeastaan aika ironista että tästä kaverista, joka paljasti rikollisen toiminnan, tehtiin itsestä rikollinen Yhdysvaltain toimesta. Mutta tämähän on tyypillinen toimi kun halutaan kiinnittää huomio toisaalle itse ongelmasta. Loppupelissä kukaan ei enää puhunut koko vakoilusta vaan Snowdenista, kuinka hän oli paha poika.

Olen ehkä maininnutkin, että ne asiat, joita ollaan piiloteltu ja tehty salassa, ne katolta julistetaan. Ne tulevat päivänvaloon aivan varmasti. Me tulemme näkemään yhä enemmän asioita, jotka sotivat meidän moraalia ja oikeudentajua vastaan.

Haluammeko me tosiaan elää tällaisessa maailmassa? Sellaisessa, jossa ihminen sortaa toista ja anehtii itselleen yhä enemmän? Maailmassa, jossa on enemmän rahaa liikkeelle kuin ikinä, mutta silti yhä enemmän ihmisiä kuolee nälkään? Emmekö välitä vai emmekö ymmärrä?

Tämä saa minut voimaan pahoin, mutta mitä voin tehdä ? Haluan vielä kertaalleen nostaa esille eettiset valinnat. Me voimme valinnoillamme ilmaista kantamme asioiden nykytasoon. Miksi esimerkiksi ostamme vaatteita liikkeestä jonka tuotantoprosessit sortavat alkutuottajia, jonka tuotantoketjussa ei toimita moraalisella tavalla. Tai miksi ostamme bensaa liikkeestä, jossa ahneus näkyy epätasaisena osingonjakona? Tai miksi käytämme sen terveystalon palveluja, jotka kiertävät veroja surutta?

Mieti sitä. Sinä pystyt valinnoillasi vaikuttamaan.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...
Tykkäät tästä sivusta