Blogini ajankohtaisista asioista

Olemme saaneet lukea lehdistä, että yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä: Marimekko, takoo hyvää tulosta. On näkynyt hymyileviä johtajia kuvissa.

Samaan hengenvetoo kirjoitetaan siitä, että Marimekko aloittaa YT-neuvottelut ja kaksi liikettä ajetaan alas. 

Mikähän tässä on sitä, mitä normi-ihminen ei ymmärrä? Firmalla menee hyvin ja silti aloitetaan YT:eet. Henkilöt, jotka ovat omalla työllään saavuttaneet nämä hyvät tulokset, josta nyt kerrotaan, niin eivät pääse hedelmistä nauttimaan vaan kylmästi YT:een avulla heitetään ulos.

Tämä on törkeää ja epäoikeudenmukaista. On hyvä huomata mitä lukee Marimekon omilla sivuilla: "Rehtiyttä kaikkea ja kaikkia kohtaan." Tuo lause taitaa olla vitsi. Nämä toimenpiteet, joita YT:eeksi kutsutaan, eivät kyllä tuota lausetta komppaa. Tässä on sanottava että: ahneus saa yhä räikeimpiä muotoja.

Näin kirkonmiehenä tulee myös mieleen se, että miksei kirkko nouse avoimesti vastustamaan tällaisia toimia vaan pysyy hiljaa ja ikäänkuin hyväksyy kaiken? Väkisinkin tulee mieleen natsisaksan tilanne, jolloin kirkko ei tehnyt mitään vääryyksien korjaamiseksi. Vähän sama tilanne on nyt tämän kohdalla. Kirkko, jonka pitäisi suojella vähäosaisia, kärsiviä ja tällaisten järjettömien toimenpiteiden uhriksi joutuvia, niin ei millään tavalla nouse barrikaadeille rahaa ja ahneutta vastaan, vaan hyväksyy kaiken olemalla hiljaa. Toteuttaa ikäänkuin "kuolleen koiran taktiikkaa". Hävettää....

 

Viime aikoina on ollut kovaa puhetta Professori Puolimatkan kirjoituksesta. Jyväskylän yliopiston rehtori sanoutui irti kirjoituksesta ennen kuin "muste" oli ehtinyt edes kuivua. 

Kovasti ihmettelen sitä, miksi herne meni niin syvälle reksin nokkaan. Puolimatkan kirjoitus oli erittäin asiallinen ilman että sanamuodoilla olisi tieten tahtoen haluttu provosoida ketään. Siinä vaan todettiin asiat niin kuin ne on. Mutta ilmeisesti Puolimatka sörkkäsi vahingossa mehiläispesään. Niin kuin laivan upotus -pelissä sanotaan: "Osui ja upposi".

Selvästi näkee, että kaikilla ei ole sananvapautta. Varsinkin jos se edustaa "suuren yleisön ja eliitin" vastaista näkemystä. Tässä tapauksessa yliopisto selvästi kertoo mitä saa sanoa ja mitä ei. Eihän se näin pitäisi olla?

Haluan siunata Puolimatkaa ja hänen perhettään tämän hullunmyllyn aikana. Allekirjoitan täysin hänen kirjoituksensa.

1.3.2017 oli tyrmäävä päivä. Silloin astui voimaan laki samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Ehkä tunnetkin minua jo, niin ymmärrät, että tuo päivä oli varsin murheellinen minulle.

Minä perustan oman avioliittonäkemyksen Raamatun opetukselle. Raamatussa on monia viittauksia miehen ja naisen väliseen liittoon. Itse asiassa Raamatun ensimmäisillä sivuilla avioliitto asetetaan miehen ja naisen väliseksi (1 Moos 2:24).

Mitä tulee sitten samaa sukupuolta oleviin suhteisiin, niin Raamattu on niissäkin hyvin selkeä. Vai mitä mieltä olet näistä jakeista: 3Moos 18:22 / 3Moos 20:13 / Room 1:22-28 ?

Useasti samaa sukupuolta olevien avioliittoa perustellaan rakkaudella. Heitänpä sinulle tässä kysymyksen liittyen tuohon 3Moos 18:6-24 kohtaan. Siinä on itseasiassa kokonainen luottelo kielletyistä sukupuolisuhteista (samaa sukupuolta olevien suhde on vain yksi muiden joukossa, jae 22). Pitäisikö nuo muutkin sukupuolisuhteet hyväksyä jos niihin liittyy rakkaus ? Ja taas, millainen rakkaus on soveliasta ja millainen ei ?

Kirkolla on mahdollisuus tehdä oma valinta asiassa. Kirkon ei tarvitsisi hyväksyä vihkimistä. Kyse taitaakin olla siitä, millainen auktoriteetti Raamattu kirkolle on. Täytyy sanoa, että pahalta näyttää. Ei tarvitse lukea kuin arkkipiispan viimeisiä lausahduksia asiasta. 

On täysin käsittämätöntä, että arkkipiispa, joka lausuu kirkolliskokouksen vastaisia lausuntoja, voi jatkaa toimessaan. Mitä luulet, jos yritysmaailmassa toimitusjohtaja puhuu vasten hallituksen ohjeistusta, saisiko hän vielä jatkaa pestissään ? Ei varmasti. Kurinpalautus tulisi varmasti kohtuu nopeasti.

Aamulehdestä luin Kari Mäkisen mielipiteen siitä, että voiko kirkko vihkiä homoliitot. Hänen mielestään voi.

Tuo kanta on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kun kirkon virallinen kanta on kumminkin se, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Näin on kirkolliskokous asian päättänyt. Ja nyt sitten kirkon "ykköstähti" asettuu selkeästi kirkon virallista kantaa vastaan. Tästä tulee mieleen, että onko arkkipiispalla enää riittävää kannatusta kirkon sisällä ?

Ihan omana ajatuksena haluan tähän kommentoida että miksi ihmeessä homoparit haluavat vihkimisen juuri kirkossa? Siksikö kun aivoliitot on tapana vihkiä kirkossa? Tavan vuoksiko vaan?

Ilmeisesti ei ole ihan ymmärretty sitä mitä vihkitapahtumassa todellisuudessa pyydetään. Siinähän pyydetään Jumalan siunausta liitolle. Mutta kuinka Jumala voi siunata sellaista liittoa joka ei ole Hänen tahtonsa mukaista eikä raamatullista? Ei mitenkään. Joten homoparin suhteen sillähän ei pitäisi olla mitään merkitystä missä tuo vihkiminen sitten tapahtuisi.

Tästä tulee kova vääntö kirkon sisällä. Toivon, että kirkko pitää nykyisen linjansa eikä lähde kalastelemaan "isoa yleisöä".

Vaimo aina ihmettelee, että kun minun tyyny on aina ihan keltainen. Sitä se todella on. En tiedä onko kyseessä hylkeenrasva vai suonissani virtaava merivesi. Jommin kummin.

Tulin juuri mökiltä ja kävin siellä pikku veneellä merellä pienessä saaressa. Matkalla sinne näin aalloilla kelluvan joutsenen raadon. Mitään ulkoisia merkkejä siinä ei ollut. Henki oli vain lähtenyt. Tuo pieni saari oli täynnä merimetsoja ja lokkeja. Siellä oli niitä ihan kuhisemalla. Jopa niin paljon, että jätin rantautumisen väliin. Kiersin vain saaren ja lähdin paluumatkalle.

Tuollaisella tasaisella 6-solmun nopeudella saarelle ajoi noin 45min. Aallokkoa tuskin oli ollenkaan joten matkanteko sujui mukavasti.

En tiedä mikä siinä meressä oikein iskee. Siitä vaan ei eroon pääse. Kovasti olen vaimolle ehdottanut muuttoa meren rantaan mutta "ideani" ei oikein saavuta hedelmällistä maaperää.

Ai niin, olen tänään liittynyt Majakkaseuran jäseneksi :)

Kuvassa on Merenkurkussa olevan Valassaaren majakka. Sen on suunnitellut muuten samat kaverit jotka suunnittelivat myös Eiffel-tornin.

 

Uusimmat kommentit

15.08 | 10:09

Terve vaan. No sinähän olit sitten ihan aitiopaikalla. Ei sinulla kuvia siitä tapahtumasta ole ?

...
14.08 | 12:28

Kirjoittelen juuri nyt muistelmiani Utön ajoilta jolloin palvelin linnakkeella . Olin mukana matkalla mantereelle kun törmäys Knivskärin mutkassa tapahtui.

...
31.03 | 13:55

mäkinen ei ole lukenut roomalaiskirjeen 1. lukua...ja , mikä kohtalo on homoilla, lesboilla ja niiden, jotka hyväksyy heittien touhun

...
31.03 | 13:53

samaa mieltä. Mäkinen on verrattavissa ylimmäiseen pappiin, joka antoi Jeesuksen Pilatuksen käsiin. hänen syntinsä oli suurempi kuin Pilatuksen...

...